Biocom
EYE SUPPORT
A SZEM VITAMINJA
lutein és zeaxantin tartalommal
Egyedülállóan komplex összetételű, igen hatékony készítmény, a szem védelmére és erősítésére, a látás javítására.
Antioxidáns, flavonoid és vérellátást fokozó összetevőkkel.
A lutein és a Zeaxantin sárga pigmentanyagok, segítik látószervünk UV-sugárzással szembeni védelmét. Az élet látásközpontja a szem sárgafoltja, a macula.
Itt található a legtöbb ezekből a
pigmentekből. Az emberi szervezet magától nem tud luteint előállítani,
ezért a szükséges mennyiséget az étrenddel kell biztosítani.
Javasolt szemfáradság estén, de ha
valaki sokat ül monitor előtt, vagy egyéb módon terheli szemét – napi
használatú termék lehet számára.
Időszakosan használva védjük, erősítjük vele látásunkat, s lassíthatjuk a szem korral járó romlását is.
Lehetséges hatásai:
• Macula-degeneráció bekövetkezési valószínűségét csökkenti, már meglévőt gyengíti, lassítja (dohányzás esetén a megbetegedés esélye 300 százalékos!)
• Fokozottan terhelt szem védelme (számítógép, televízió, légkondicionáló)
• A szem sötétséghez való gyorsabb alkalmazkodásának elősegítése (éjszakai vezetés)
• Egy-két dioptriányi javulás, időskori szembetegségek kezelése, korral járó látás-élesség korrekciója
• Gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású és erősíti, táplálja a szem érhálózatát
• Macula-degeneráció bekövetkezési valószínűségét csökkenti, már meglévőt gyengíti, lassítja (dohányzás esetén a megbetegedés esélye 300 százalékos!)
• Fokozottan terhelt szem védelme (számítógép, televízió, légkondicionáló)
• A szem sötétséghez való gyorsabb alkalmazkodásának elősegítése (éjszakai vezetés)
• Egy-két dioptriányi javulás, időskori szembetegségek kezelése, korral járó látás-élesség korrekciója
• Gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású és erősíti, táplálja a szem érhálózatát
Összetevői: béta-karotin, cink, lutein, zaexanthin, fekete áfonya, szőlőmag, Quercetin, L-taurin, N-Acetyl-L-Cysteine, Lycopene
Ajánlott adagolás: 2-3 x 1- 2 kapszula kúraszerűen kb. 1-3 hónapig, utána „rendszeresen- rendszertelenül”, azaz hetente 2-4 x 2-3 db.
A látást segíti minden, ami a májat erősíti!
ÖSSZETEVŐK:
MI AZ A MACULA DEGENERÁCIÓ?
Az
évek múlásával látásunk fokozatosan romlik. Az ún. „öregszeműség”
(presbiopia) és a szürkehályog (cataracta) mellett a legnagyobb
problémát a sajnos ma még gyógyíthatatlan időskori macula degeneráció
(AMD = Age-related Macula Degeneration) okozza.
Ez utóbbi szembetegség már negyven éves korban jelentkezhet és a 60 év fölöttieknél bekövetkező látásromlásnak pedig ez a leggyakoribb oka. A központi éleslátás helyét, a macula luteát érintő elváltozás, mely során az éles látás fokozatosan romlik, súlyosbodik, végül vaksághoz is vezethet. A betegség kezdetén a centrális látás homályossá vagy torzzá, az egyenes vonalak hullámossá válnak, és a színeket nehéz megkülönböztetni. Ez egy lassú, fájdalommentes folyamat, amelynek jelenleg még nincs hatásos kezelési módja, éppen ezért a megelőzés érdekében végzett kutatások igen jelentősek.
Az utóbbi években a szemészeti
tanulmányok között kiemelkedő helyet foglalnak el az AMD megelőzése
érdekében végzett vizsgálatok. Számos tanulmány szerint a természetes karotinoid típusú vegyületek, különösen a LUTEIN és a ZEAXANTIN jelentősen csökkentik az AMD kialakulásának rizikófaktorait.
Ezek az antioxidáns tulajdonságú vegyületek nagy koncentrációban találhatók az egészséges szemben, főként a retinában és a makula luteában. Hatásuk részben az antioxidáns tulajdonságuknak köszönhető, részben az ún. „makuláris pigment” védőréteget alkotva tudják kiszűrni a legagresszívebb, rövid hullámhosszú kék fényt, mielőtt az elérné a szem sérülékenyebb szerkezetét.
Idősebb korban a lutein és a zeaxantin mennyiségének csökkenése összefüggésbe hozható a látás romlásával, az AMD és a szürkehályog kialakulásával. Szervezetünk nem képes ezeknek a vegyületeknek az előállítására, de a megfelelő zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó táplálkozással biztosítani tudjuk.
Hammond professzor, aki több olyan átfogó kísérlet vezetője, amelyet ezen a kutatási területen az utóbbi időkben végeztek, így ír erről:
Ezek az antioxidáns tulajdonságú vegyületek nagy koncentrációban találhatók az egészséges szemben, főként a retinában és a makula luteában. Hatásuk részben az antioxidáns tulajdonságuknak köszönhető, részben az ún. „makuláris pigment” védőréteget alkotva tudják kiszűrni a legagresszívebb, rövid hullámhosszú kék fényt, mielőtt az elérné a szem sérülékenyebb szerkezetét.
Idősebb korban a lutein és a zeaxantin mennyiségének csökkenése összefüggésbe hozható a látás romlásával, az AMD és a szürkehályog kialakulásával. Szervezetünk nem képes ezeknek a vegyületeknek az előállítására, de a megfelelő zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó táplálkozással biztosítani tudjuk.
Hammond professzor, aki több olyan átfogó kísérlet vezetője, amelyet ezen a kutatási területen az utóbbi időkben végeztek, így ír erről:
„Azon túl, hogy a luteinnek és
zeaxantinnak védő szerepe van az AMD-vel szemben, e két vegyület egy
életen át javítja a látásteljesítményt. Legtöbbünknél, még ha olyan
szerencsések is vagyunk, hogy nem fejlődik ki AMD vagy szürkehályog, ám a
kor előre haladtával olyan fokú látáskárosodás jelentkezhet, amely elég
komoly ahhoz, hogy akadályozzon bennünket mindennapi tevékenységünk
során, pl. az éjszakai autóvezetésnél.
Azok az egyének, akik lutein
étrend-kiegészítőt kaptak az AMD kialakulása ellen a kísérletes
vizsgálatok során, gyakran javulást tapasztaltak a látásukban: erősebb
kontrasztérzékenységről, kisebb csillogásról és javuló színfelismerésről
számoltak be."
Nem kell eljutnod a látástól a vakulásig!
A makuladegeneráció a szemfenék
meszesedését és az éleslátást biztosító sejtek pusztulását jelenti. Az
utóbbi évek kutatásai azt igazolták, hogy az ötven feletti korosztályhoz
tartozók szemészeti problémáinak – többek között a legsúlyosabbnak
számító makulaelfajulásának – a megelőzésében fontos szerepe lehet a
megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a szemvédő vitaminokat,
ásványi anyagokat tartalmazó ún. komplex étrend-kiegészítők szedésének
is, például kimondottan az ötven feletti korosztály számára fejlesztett az EYE - Szemvédő vitamin kapszulának.
Nem elég, amit megeszel, ezért olyan is kell, amit beveszel
A pótlást azért is ajánlják nemcsak a
táplálkozástudománnyal foglalkozók, hanem maguk a szemészorvosok is,
mert a napi táplálékainkkal általában csak a töredékét tudjuk bevinni a
szervezetünkbe mindazon vitaminoknak, ásványi anyagoknak, amelyeknek a
látásunk megőrzésében (is) fontos szerepük van. Az EYE Support
a tudományos kutatások eredményeinek figyelembevételével, azaz a
szükséges mennyiségben és összetételben tartalmazza mindazon
antioxidánsokat (vitaminokat és ásványi anyagokat, mikrotápanyagokat),
amelyek a szem egészségének megóvásában, öregedésének megelőzésében is
sokat segíthetnek.
A szemvédő anyagok A-tól Z-ig
A makuladegeneráció megelőzésben,
illetve a sejtek sorvadásának megfékezésében kiemelt szerepe van a
lutein rendszeres bevitelének.
Ez a szem anyagcseréjét segítő (a karotinoidok nevű vegyületcsoportba tartozó) mikrotápanyag a szemben, a retinán lévő sárgafolton koncentrálódik, vagyis hiánya látáscsökkenéshez vezethet.
Ez a szem anyagcseréjét segítő (a karotinoidok nevű vegyületcsoportba tartozó) mikrotápanyag a szemben, a retinán lévő sárgafolton koncentrálódik, vagyis hiánya látáscsökkenéshez vezethet.
Ebben az étrend-kiegészítőben
egyébként más, a látás élességének, a szem egészségének megőrzésében,
azaz kiegyensúlyozott anyagcseréjének biztosításában fontos szerepet
betöltő vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatók, mégpedig a
legújabb táplálkozástudományi kutatások által ajánlott mennyiségben.
Jó, ha tudod!
A sárgafolt-elfajulásokkal kapcsolatos
kutatások egyértelműen igazolták a lutein szerepét a makula védelmében.
A Harvard Egyetemen végzett vizsgálatokban részt vevő idős embereknél a
napi 6 mg lutein szedése következtében felére csökkent a
makuladegeneráció előfordulása. A szemlencse, a szem leggyakrabban
megbetegedő része 98 százalékban fehérjékből épül fel. A szabad gyökök
károsítják a fehérjét, összecsapzódáshoz, kiszáradáshoz vezetnek. Ez
okozza a szürke hályogot (katarakta), amely ugyancsak felelős az
időskori látásvesztések közel feléért. A szürke hályog kialakulásának
kockázatát növeli az erős napfény, az UV sugárzás, a dohányzás, illetve
például a kettes típusú diabétesz. Ezeknek az ártó hatásoknak a
kivédésében fontos szerepük van az antioxidánsoknak (az ún.
gyökfogóknak, az A-, E- és C-vitaminnak és a béta-karotinnak, valamint a
luteinnek, amelyek külön-külön is hatnak, de egymás hatását,
„hasznosulását” is segítik, illetve felerősítik).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése